Предстои голямата премиера на “Петте елемента” на 14.11.2021 в зала “България” от 19 часа

Кои са Drop Down Community?
Сформиран през есента на 2019 г., Drop Down Community (DDC) е нов независим струнен оркестър, изграден от млади и талантливи хора, водени от любовта към музиката. Новата формация има за цел да вкара класическия оркестър в ритъма на ХХI век и да закрепи моста между младата публика и класическата сцена. Нестандартните идеи на състава довеждат до техния първи концерт в пещерата „Леденика“. Няколко месеца по-късно те дебютират на Софийска сцена в столичният EXE Club с изцяло автoрска музика в колаборация със Sava I Xonic c проекта „Prism – Strings of the new 20’s”. Съставът рязко набира популярност след своя дебют, като за две години изнася концерти на фестивалите „Моцартови Празници“ в Правец, „Солинария“ в Созопол, „Дни на класическата музика“ – Балчик, „Изкуството на Барока“ в София. Тази есен Drop Down Community имаше честта да вземе участие в церемонията на наградите „Марин Големинов“ 2021 г. в Кюстендил.
На същата дата, 14.11. през 2020 г. те изнасят концерт за пръв път в зала „България“ с програма, вдъхновена от балкански композитори, в която беше включена посветената на оркестъра „Камерна Симфония“ от Румен Бояджиев – син. Тази година те се завръщат на най-престижната сцена в България, за да представят най-новия си проект, озаглавен „Петте елемента“.

Кои са петте елемента?
Земя, Вода, Въздух, Огън – четирите стихии, които са в неразривен кръговрат, към чиято унищожителна посока води петия елемент, добавен от артистите – Пластмасата, символизиращ човешката намеса и убиването на природата.
В началото на годината Drop Down Community издадоха едноименния албум, зад който стои талантливият филмов композитор Иво Паунов. На 14-ти ноември той ще бъде изпълнен за пръв път на живо, този път в завършен вид, изпълнен по един нестандартен начин, в синхрон с придружаващите видеоклипове, дело на утвърдения оператор и режисьор Васил Къркеланов.
Снимачният процес по заснемането на видеата продължи една година, в която Drop Down Community обикалиха цялата страна в търсене на провокативни места, чрез които да илюстрират елементите.
Не пропускайте възможността да станете част от тази специална вечер, в която ще можем заедно да се насладим на кулминацията на този вдъхновяващ и иновативен проект!

Билети за събитието са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Министерството на Културата.