Петте Елемента се завръщат!

След дълго отсъствие от сцената Drop Down Community се завръщат на 15.12 в Зала 3 на НДК. В спектакъла като специални гости ще вземат участие студентите от класа по пантомима на проф. Велимир Велев, НАТФИЗ.

“Петте Елемента” е последния иновативен проект на Drop Down Community, който засяга световни екологични проблеми. Разпознати като петте елемента са: въздух, огън, вода, земя и пластмаса, които са в неразривен кръговрат, към чиято унищожителна посока води човечеството. Ежедневната борба в личния живот на младите музиканти от Drop Down Community за намаляване на използването на пластмасата и непримиримостта им към рaзрушаването на природата провокираха този проект. Чрез силата на изкуството талантливите артисти изразиха позиция, вдъхновяваща създаването на общество, ценящо жизненоважните ресурси. В рамките на проекта успешният филмов композитор Иво Паунов създаде музиката за цикъла Петте елемента, към когото се заснеха пет видеоклипа, представящи реални екологични проблеми, чрез които да се алармира обществото. Визуалното оформление на проекта е дело на утвърдения режисьор Васил Къркеланов. След успешната премиера видеклиповете към проекта са качени в каналите на оркестъра в социалните мрежи Youtube, Facebook и Instagram, а едноименниня албум, който е и дебютен за състава, е на лице във Spotify, iTunes, Tidal, Deezer и други дигитални платформи.
Осъществяването на проектите “Петте елемента” и “Петте елемента и човекът” нямаше да е възможно без финансовата подкрепа на програма “Музика” към Министерството на културата, както и на програма “Социално ангажирани изкуства” към Национален фонд “Култура”.
Събитието е част от Новогодишния музикален фестивал на НДК.

В програмата ще чуете: Корели, Моцарт, Вивалди, Паунов