Гората.бг дарява вода за Перник, доброволци стават част от инициативата

Проблемът с качеството на питейната вода е глобален и все по-осезаем за всички жители на планетата, затова не е изненадващо, че задълбочаващият се неин недостиг се превръща в един от най-мащабните и най-сeриозни съвременни проблеми изобщо. Към настощият момент около 2,2 милиарда души нямат достъп до безопасно осигурена питейна вода, а цели 4,2 милиарда, или 55% от населението на света, не разполагат с подходящи санитарни условия. Общото между всички „горещи точки“ от световната карта е, че изискват незабавни решения и действия.

Гората.бг приема щафетата в помощ на водната криза в Перник с поетапно снабдяване на населени места от общината, на детски градини и социални домове, с намерението да дари общо 90 тона до края на месец февруари. До момент, над 28 тона вода са достигнали до гр. Батановци, с. Дивотино, с Ярджиловци, кв. Изток (Перник) и др.

Включете се и вие! Можете да участвате като доброволци или да споделите събитието, за да може водата да достигне до повече хора.

„Защото Хората в Перник, околните градове и села, страдат и имат нужда от помощ, СЕГА! Ние избрахме да действаме! Безвъзмездно, безкористно, човешки!“

Може да се включите в играта за покана за двама за големия концерт на 29.09.2021 в EXE Club, ако отговорите на мейла dropdowncommunity@gmail.com на следния въпрос:
Колко души в световен мащаб нямат достъп до безопасно осигурена питейна вода?